Obama'nın anı kitabı seçimlerden sonra piyasaya çıkacak

ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın kitabının ilk cildi 17 Kasım'da piyasaya çıkacak. Obama, 'Vaadedilmiş Toprak' isimli kitapla ilgili, "Ülkemizdeki bölünmeleri nasıl onarabileceğimiz ve demokrasimizi herkes için işler hale nasıl getirebileceğimiz konusunda kapsamlı görüşlerimi içeriyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın anı kitabının ilk cildi, başkanlık seçimlerinden iki hafta sonra 17 Kasım'da piyasaya çıkacak. 'A Promised Land (Vaadedilmiş Toprak)' adını taşıyan otobiyografi, Obama'nın Beyaz Saray'daki dört yıllık ilk başkanlık dönemini kapsıyor.

"Görev başında geçirdiğim zamanın dürüst bir muhasebesini yapmaya çalıştım" diyen Obama, perşembe günü yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Son birkaç yılı başkanlığım üzerinde düşünerek geçirdim. 'A Promised Land' kitabımda başkanlık kampanyamın ve görev başında geçirdiğim zamanın dürüst bir muhasebesini yapmaya çalıştım: Kilit olayları ve bunları şekillendiren kişileri, doğru yaptıklarım ve hatalarım üzerindeki görüşlerimi, gerek o dönemde ekibimin ve benim karşılaştığımız, gerekse ülke olarak halen yüzleşmek zorunda olduğumuz siyasi, ekonomik ve kültürel güçleri ele aldım."

"Kitapta okuyuculara o yıllarda Michelle'le birlikte çıktığımız kişisel serüveni tüm olağanüstü iniş-çıkışlarıyla aktarmaya çalıştım" ifadelerini kullanan Obama,  kitabının, 'ABD'deki bölünmelerin nasıl onarılabileceğini ve demokrasinin herkes için işler hale nasıl getirebileceği konusunda kapsamlı görüşlerini içerdiğini' dile getirdi.

Obama'nın otobiyografisi, diğer kitapları gibi Crown tarafından yayınlanıyor. "A Promised Land"in satış fiyatı 45 dolar olarak belirlendi. Obama'nın otobiyografisinin ikinci cildinin piyasaya çıkacağı tarih ise henüz belli değil.

Obama'nın daha önce kaleme aldığı 'Dreams from My Father' ve 'The Audacity of Hope' adlı kitapları da en çok satanlar listesine girmişti. Bazı tarihçiler, bu iki kitabın 2008 başkanlık yarışında Obama'nın ABD'nin ilk siyah başkanı seçilmesini sağlamada büyük katkısı olduğu düşünülüyor. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)

Etiketler kitap ABD Obama seçim