Milyarderlere çağrı: En fazlasına sahip olanların harekete geçme zamanı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), 'açlıktan ölmenin eşiğine doğru yol alan 270 milyon kişiye yardım edilmesi için daha fazlasının yapılması gerektiğini' duyurdu. WFP Direktörü David Beasley, "Dünya tarihinde sıra dışı bir dönemde en fazlasına sahip olanların harekete geçmesinin, en azına sahiplere yardım etmesinin zamanı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), milyonlarca insanın, çatışma, iklim değişikliği ve korona virüsü salgınından oluşan 'ölümcül karışım' nedeniyle açlıktan ölmenin eşiğine yaklaştığı uyarısında bulundu. Korona virüsü salgını sırasında 'bazı çok zengin Amerikalıların servetlerine servet kattıklarına' dikkat çeken WFP Direktörü David Beasley, "Dünya tarihinde sıra dışı bir dönemde en fazlasına sahip olanların harekete geçmesinin, en azına sahiplere yardım etmesinin zamanı" dedi.

'AÇLIKTAN ÖLME EŞİĞİNDEKİ 270 MİLYON İNSANA YARDIM EDİLMELİ' 

Beasley, BM Güvenlik Konseyine (BMGK) yaptığı açıklamada, beş ay önce potansiyel 'açlık salgını' uyarısına verilen yanıtın, kıtlığın önüne geçtiğini ve insanları hayatta tuttuğunu belirtirken işlerinin henüz bitmediğini söyledi. Beasley, WFP ve ortaklarının bu yıl 138 milyon insana ulaşacağını, bunun tarihlerindeki en büyük ölçekli yardım olacağını ifade ederek, 'açlıktan ölmenin eşiğine doğru yol alan 270 milyon kişiye yardım edilmesi için daha fazlasının yapılması gerektiğini' kaydetti.

Covid-19 salgını sırasında bazı çok zengin Amerikalıların servetlerine servet kattıklarına dair haberlere de değinen Beasley, "Dünya çapında net mal varlıkları 8 trilyon dolar olan 2 binin üzerinde milyarder var. İnsanların para kazanmasına karşı değilim ancak insanlık, yaşamlarımızda tanık olduğumuz en büyük krizi yaşıyor. Dünya tarihinde sıra dışı bir dönemde en fazlasına sahip olanların harekete geçmesinin, en azına sahiplere yardım etmesinin zamanı" diye konuştu.

WFP Direktörü ayrıca Covid-19'un kendisinden ziyade özellikle Afrika'da ekonomik ve sosyal sonuçları nedeniyle çok daha fazla insanın hayatını kaybetme tehlikesi bulunduğunu vurgulayarak, "En son ihtiyacımız olan çarenin, hastalıktan beter olması" değerlendirmesini yaptı.

'EN 30 ÜLKEDE KITLIK YAŞANABİLİR'

Dünyada 30 milyon kişinin sadece WFP'nin sağladığı gıdayla hayatını sürdürdüğüne ve bunun için 4.9 milyar dolara ihtiyaç duyduklarına işaret eden Beasley, 30'dan fazla ülkede kıtlık yaşanmasının muhtemel olduğunu, böyle bir durumun, çatışmayla sarsılmış bölgelere ağır bir darbe vuracağını ifade etti. (AA)