Merkel’den yeni Doğu Akdeniz planı

Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye-Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminin çözülmesini istediğini aktardı. Reichel, Merkel'in Türkiye'ye yönelik sert yaptırımları desteklemediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Doğu Akdeniz’deki gerginliğin nihai bir şekilde kontrol altına alınmasına yönelik olarak yeni bir girişim başlattı. Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Almanya, yaklaşan AB liderler zirvesinden önce Türkiye’ye yönelik sert yaptırımların önüne geçmek için çaba sarf ediyor.

Merkel yönetiminin, 24-25 Eylül tarihli zirve öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Miçotakis'in diplomasi danışmanı Eleni Sourani’nin bir araya gelmesini istediği ve Merkel'in Türkiye'ye yönelik sert yaptırımları desteklemediği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz saatlerde Yunanistan Parlamentosu’nun özel oturumunda konuşan Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel, Türk-Yunan ilişkilerindeki gerginliğin seyrine bağlı olarak AB-Türkiye ilişkilerinin kötüleşebileceği mesajını verdi. Bu mesajla beraber Reichel, Almanya’nın amacının Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin bir an önce başlaması olduğunu vurguladı.

MİÇOTAKİS DOĞRULADI

Reichel ile eş zamanlı olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Atina’daki Ankara’daki başkanlık sarayları arasındaki iletişim kanallarının tekrardan devreye girdiği bilgisini paylaştı.

Son gelişmelerin gölgesinde Yunanistan basını, Ankara-Atina ekseninde yeniden aktifleştirilen iletişim kanallarına rağmen Türk tarafının sert mesajlar vermeye devam ettiği vurgusunda bulunuyor.