Eski model Amy Dorris'ten Donald Trump'a cinsel taciz suçlaması

Eski model Amy Dorris, ABD Başkanı Donald Trump'ı kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı. The Guardian gazetesine konuşan Dorris, 1997 yılındaki olayı ayrıntısıyla anlatarak "İnsanların, bu adamın bizim başkanımız olduğunu bilmesini istiyorum. O böyle şeyler yapıyor ve bu kabul edilemez" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki cinsel istismar suçlamalarına bir yenisi eklendi. Eski model Amy Dorris, 1997 yılında o dönemki erkek arkadaşı ile birlikte gittiği Amerikan Açık Tenis Turnuvası'nda Trump'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı.

İngiliz gazetesi The Guardian'a konuşan Dorris'in iddiası şöyle: O dönem 24 yaşında olan ve Florida'da yaşayan Dorris, erkek arkadaşı Jason Binn ile birlikte Amerikan Açık Tenis Turnuvası'nı izlemek için New York'a gitti. Bir dizi lüks moda dergisinin kurucusu olan Binn, o dönem emlak impartorluğunu yöneten Trump'ın yakın arkadaşıydı. Çift, tenis maçlarını Trump'la birlikte, onun VIP locasından izleyecekti.

'TUVALET ÇIKIŞINDA ZORLA ÖPMEYE ÇALIŞTI'

5 Eylül 1997 günü Dorris, bir maç sırasında lensleriyle ilgili bir sorun yaşayınca locanın tuvaletine gitti. Dışarı çıktığında karşısında Trump'ı buldu; tuvalet sırası beklediğini zannetti. Ancak Trump Dorris'i zorla öpmeye çalıştı; gitmesine izin vermedi ve bu sırada cinsel tacizde bulundu. Dorris, Trump'ı itmesine ve "Çekil üzerimden" demesine rağmen kendisini daha sıkı tuttuğunu ve kurtulamadığını anlattı.

'DİLİNİ ACITMIŞ OLABİLİRİM'

"O sırada dilini acıtmış olabilirim" diyen Dorris, "Şok içindeydim. Hâlâ ne olduğunu anlayamamıştım, gidip insanlarla sohbet etmek ve iyi vakit geçirmek istiyordum. Sanırım böyle davranmam gerektiği konusunda baskı hissetmiştim" dedi. Bununla birlikte Dorris, locaya döndüğünde erkek arkadaşı Binn'den 'Trump'ı kendisinden uzak tutmasını istediğini' söyledi. Ancak Dorris, ilerleyen günlerde erkek arkadaşı nedeniyle Trump'la yine vakit geçirmek zorunda kaldı.

ERTESİ GÜN YENİDEN GÖRÜŞMEK ZORUNDA KALDI

Dorris, ertesi gün Binn nedeniyle Trump'la yeniden biraraya geldiklerini, kendisinin daha 'muhafazakâr' giyindiğini ve Trump'ın Trump Tower'daki dairesinde Lenny Kravitz, Puff Daddy, Leonardo DiCaprio, David Blaine gibi ünlülerle fotoğraf çektirdiklerini anlattı. Eski model, Trump'ın bu sırada kendisinin üzerine gelmeye devam ederek "Kendini burada yaşarken hayal edebiliyor musun?" gibi sorular sorduğunu söyledi. Dorris, 8 Eylül 1997 gününde de Binn ve Trump'la birlikte Gianni Versace'nin cenazesine katılacaktı.

'TRAVMATİK OLAYLAR KARŞISINDA İNSAN DONUP KALIYOR'

Eski model, Trump'la vakit geçirmeye neden devam ettiğine dair soruyu ise "Oraya Florida'dan gitmiştim ve Jason'la birlikteydim. Param, gidecek yerim yoktu" dedi. Başına gelen şeyi bir süre sonra ancak idrak edebildiğini söyleyen Dorris, "İnsanlar, kendilerini istismar eden kişilerin etrafında yıllarca kalıyor; travmatik bir şey olduğunda olan şey bu, donup kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

GUARDIAN: ARKADAŞLARI, TERAPİSTİ VE ANNESİ DOĞRULADI

The Guardian gazetesi, Dorris'in iddiasını o dönem görüştüğü bazı arkadaşları, terapisti ve annesinin de doğruladığını yazdı. Gazete, bu iddiayı ilk olarak Dorris'in geçmişte çalıştığı bir ajanstan duyduklarını da belirtti. Dorris'in, tenis kortundaki istismarın ardından 'başına başka bir şey daha gelirse' yanına gidebilmek için bir arkadaşını arayıp olanları anlattığı da aktarıldı.

'KIZLARIM İÇİN SUSMUYORUM'

Bugün ikiz kız çocuk annesi olan 48 yaşındaki eski model, Trump'ın başkan seçilmesinden önce başka kadınların da benzer suçlamalarda bulunduğu 2016'da konuşmayı düşündüğünü ama ailesine zarar vermekten çekindiğini söyledi. Dorris, "Şimdi kızlarım 13 yaşında ve onların, kendilerine istemedikleri bir şeyin yapılmasına izin vermemeleri gerektiğini bilmelerini istiyorum. Ve beni örnek almalarını tercih ederim. Sessiz kalmadığımı, kabul edilemez bir şey yapan birisine karşı durduğumu bilmelerini istiyorum" dedi.

'PAÇAYI SIYIRMASINDAN BIKTIM'

"Birisine o istemedikçe dokunamazsınız. Ve ben onu teşvik edecek hiçbir şey yapmadım" diyen Dorris, Trump'ın benzer suçlamalar getiren diğer kadınları yalan söylemekle suçlamasına çok öfkelendiğini de belirtti. Dorris, "Onun paçayı böyle sıyırmasından bıktım. Sessiz kalmaktan bıktım... İnsanların, bu adamın bizim başkanımız olduğunu bilmesini istiyorum. O böyle şeyler yapıyor ve bu kabul edilemez" diye konuştu.

TRUMP'IN AVUKATLARI REDDETTİ

O dönemde 51 yaşında ve ikinci eşi Marla Maples ile evli olan Trump ise avukatları aracılığıyla iddiaları reddetti. Avukatlar, Dorris'in ilerleyen günlerde Trump'la aynı ortamda vakit geçirmiş olmasının 'yalan söylediğinin kanıtı olduğunu' savundu. Dorris'in iddiasının gerçek olması halinde locanın tuvaletinin çevresinde görgü tanıkları olacağını savunan avukatlar, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde ortaya atılan suçlamaların 'siyasi olabileceği' iddiasında bulundu. (DIŞ HABERLER)