Yeni Zelanda'da vakalar yeniden sıfırlandı

Korona virüsü krizini yönetme şekliyle övgü alan Yeni Zelanda'da, son iki günde hiç yeni vaka görülmedi. Yeni Zelanda'da vakalar haziran ayında da sıfırlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'daki korona virüsü vakaları bir kez daha sıfırlandı. Ülkede son iki günde hiç yeni vaka tespit edilmediği açıklandı. Sadece yurtdışından gelen bir Yeni Zelandalının pozitif çıktığı, bu kişinin de bir izolasyon tesisinde karantinaya alındığı belirtildi. Öte yandan, mevcut hastalar arasından bir kişinin ölmesiyle, Yeni Zelanda'nın salgının başından bu yana kayıtlara geçen can kaybı 25'e yükseldi.

Yeni Zelanda haziran ayında da yoğun filyasyon çalışmaları ve sıkı önlemler sonucu ülke içi bulaşı tamamen yok edip aktif vakaları da sıfıra indirmişti. Ancak ülkenin en büyük kenti Auckland'da yeniden vaka görülmesi üzerine yeniden sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmişti. Ülkede şu an 79 aktif bulunuyor. Başbakan Jacinda Ardern, pazartesi günü yaptığı açıklamada kalabalık toplantılara yönelik yasakların pazartesiye kadar devam edeceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)