Trump 'sürü zihniyeti' dedi: Salgın aşı olmadan ortadan kaybolacak

ABC News kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgınının 'sürü zihniyetiyle ortadan kaybolacağını' iddia etti. Salgının, 'aşı olmadan da yok olacağını' söyleyen Trump, Covid-19 aşısının birkaç hafta içinde dağıtıma hazır olacağını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Philadelphia'da ABC News kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19'un 'sürü zihniyetiyle ortadan kaybolacağını' söyledi. Trump, korona virüsü salgınının 'aşı olmasa bile biteceğini' iddia etti.

Korona virüsü salgınının ve Covid-19 hastalığının aşı olmadan, 'sürü zihniyetiyle ortadan kaybolacağını' iddia eden Trump, George Stephanopoulos'un sorularını yanıtladı. Eleştirmenler, Trump'ın muhtemelen 'sürü bağışıklığı' demeye çalıştığını söylerken, Trump şöyle konuştu: "Bir sürü geliştireceksin, sürü zihniyeti geliştireceksin. Sürü geliştirilecek ve bu olacak. Ancak bir aşı ile daha çabuk geçeceğine inanıyorum."

Trump, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin virüsün aşı olmadan ortadan kalkacağını düşünmediğini söyleyen Stephanopoulos'u "Birçok çok insan benimle aynı fikirde" diyerek yanıtladı.

'AŞI 3-4 HAFTA İÇİNDE HAZIR OLABİLİR'

Aşının kısa zaman içinde dağıtıma hazır olacağını söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı: "Aşıya çok yakınız. Gerçeği bilmek istiyorsanız, bir önceki yönetim olsaydı FDA [ABD Gıda ve İlaç Yönetimi] ve onaylar yüzünden aşının gelmesi yıllar sürebilirdi. Ama bizim aşıya ulaşmamıza haftalar kaldı, üç hafta, dört hafta içinde olabilir."

Trump, maske takmayan ve sosyal mesafe kurallarına uymayan insanları da savunarak, 'Fauci gibi uzmanların bile tedbirler konusunda görüşlerini değiştirdiğini' öne sürdü. (DIŞ HABERLER)