ABD'de bir düğün, yedi cenaze, 175 vaka

ABD'nin Maine eyaletinde yeniden artışa geçen vakaların birçoğunun, geçen ay kuralları ihlal ederek düzenlenen bir düğünden çıktığı tespit edildi. Buna göre, düğünde gerçekleşen bulaş nedeniyle davetliler arasında yer almayan en az yedi kişi öldü, 175'ten fazla kişi Covid-19'a yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Maine eyaleti, korona virüsü tedbirlerini ihlal ederek düzenlenen bir düğünden yayılan vakaları konuşuyor. Filyasyon ekipleri, farklı farklı noktalarda patlak veren çok sayıda vakanın düğünle bağlantısını tespit etti. Buna göre, düğünden yayılan virüs nedeniyle en az yedi kişi Covid-19'dan öldü. Yine düğünle bağlantılı en az 175 vaka tespit edildi.

Ağustos ayında düzenlenen düğünde, eyaletin kapalı salonlarda en fazla 50 kişi yasağına uyulmadığı belirtiliyor. Yetkililer, bu ihlalden sonra, yaz ortasında eyalette büyük ölçüde kontrol altına alınan salgının yeniden yayıldığını tespit etti. Yeni vakalarla, düğüne katılanlar arasında birçok bağlantı belirlendi.

KİLİSE VE REHABİLİTASYON MERKEZİNE BULAŞTI

Buna göre, bir rehabilitasyon merkezi çalışanının bu düğüne gitmesinin ardından, merkezde düzenli olarak kalan altı kişi öldü. Bu kişilerin hiçbiri düğüne bizzat katılmamıştı. Bir kilisenin cemaatinden en az 10 kişinin koronaya yakalanmasının ardından yapılan araştırmada da, hem cemaatten bazı kişilerin davetli olduğu hem de rahip Todd Bell'in düğünde görev aldığı ortaya çıktı. Eyaletteki en az 175 vaka ile yedi ölümün bu düğünle bağlantılı olduğunu belirten yetkililer, halktan tedbirlere uyulmasını istedi. (DIŞ HABERLER)