Siyah dini liderlerden Trump'a: 'Beyaz terörü'nü kışkırtıyor

ABD'de siyah kilise liderleri, Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası için hazırlanan bir videoya 'beyaz terörünü kışkırttığı' gerekçesiyle tepki gösterdi. Dini liderler, videonun kaldırılmasını ve Trump'ın 'derhal özür dilemesini' talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de siyah kilise liderleri Başkan Donald Trump'ı 'beyaz terörünü' kışkırtmakla suçladı. Afrika Metodist Episkopal Kilisesi liderleri, Trump'ın kampanyasının 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Joe Biden'ı hedef alan videosunda, kiliseye gidenlerin 'haydut' olarak gösterildiğini söyleyerek tepki gösterdi. 'Biden'ın destekçileriyle tanışın' başlıklı videoda siyahların ve siyah din görevlilerinin 'haydut' olarak lanse edildiğini belirten kilise, videonun kaldırılmasını ve Trump'ın 'derhal özür dilemesini' talep etti.

Söz konusu video, Bethel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'nde ırkçılık karşıtı protestoculara destek vermek için diz çöken Biden'ın görüntülerini içeriyor; "Joe Biden ve isyancılarını durdurun" ve "Joe Biden'ın Amerikası'nda güvende olmayacaksın" gibi sloganları kullanıyor.

'YALAN BEYANLAR SORUŞTURULSUN'

Kilisenin açıklamasındaysa, "Bu video, beyaz üstünlüğünün önünde eğilmeyi reddettikleri için beyaz olmayan insanlara saldırıları ve beyaz terörizmini teşvik ediyor" denildi. Kilisenin şiddetle ilişkilendirildiği ve kiliseye gidenlerin 'haydut' olduğunun ima edildiği söylenen açıklamada, "Kampanya videosu açık bir şekilde ırkçı ve saldırgan" ifadelerine yer verildi. Dini liderler, kullanılan görüntülerin 'ön yargı ve tehdidi provoke edebileceğini' ifade etti. Kilise, Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı'na Trump'ın kampanyasında yer alan yanlış beyanların ve şiddet içeren retoriğin soruşturulması için çağrıda bulundu. (DIŞ HABERLER)