Miçotakis: Provokasyona son verilirse görüşmeye hazırız

Oruç Reis'in Antalya Limanı'na dönmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten diyalog açıklaması geldi: Provokasyonlarına son vermesi halinde Türkiye'yle deniz yetki alanları konusundaki istikşafi görüşmelere hemen başlamaya hazırız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Oruç Reis gemisini Antalya Limanı'na çekmesinin ardından, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten 'diyaloğun başlatılabileceğine' dair bir açıklama geldi. Miçotakis, 'bölgedeki provokasyonlarına son vermesi halinde Türkiye'yle deniz yetki alanları konusundaki istikşafi görüşmelere hemen başlamaya hazır olduklarını' söyledi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler 2016’da durma noktasına gelmişti.

Atina'da AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Miçotakis, sığınmacılar konusunda Avrupa'dan daha fazla destek istediklerini de söyledi. Midilli Adası'ndaki Moria Kampı'nın büyük bir yangınla kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Miçotakis, "Avrupa'nın desteğinin sözlerden eyleme dökümesinin, elle tutulur bir dayanışma sergilenmesinin vakti geldi" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Borell: AB-Türkiye ilişkileri tarihi dönüm noktasındaBorell: AB-Türkiye ilişkileri tarihi dönüm noktasında

'Diyalog provası': Çavuşoğlu ve Dendias Yunan basınında 'buluştu''Diyalog provası': Çavuşoğlu ve Dendias Yunan basınında 'buluştu'

Ege'de yeni Navtex ilanı: Sakız Adası'nda Lozan ihlal ediliyorEge'de yeni Navtex ilanı: Sakız Adası'nda Lozan ihlal ediliyor