İngiltere'de 50 kişilik ev partisine 10 bin sterlin ceza

İngiltere'nin öğrenci kenti Lenton'da, korona kısıtlamalarını ihlal ederek 50 kişilik ev partisi veren 19 yaşındaki bir gence 10 bin sterlin (yaklaşık 95 bin 600 TL) para cezası kesildi. Polis, "Bu parti, ev sahibinin kimseyi umursamadığının açık örneği. Elimizdeki tüm yetkiyi kullandık" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Lenton kentinde, korona virüsü kısıtlamalarını ihlal ederek evinde 50 kişilik parti veren 19 yaşındaki bir gence 10 bin sterlin (yaklaşık 95 bin 600 TL) para cezası kesildi. Nottingham Üniversitesi'nin yakınlarında, öğrencilerin yaşadığı bir bölgede düzenlenen partiyi komşuların ihbar ettiği belirtildi.

İngiliz basını, eve saat 19.00'dan sonra taksilerle ve yürüyerek çok sayıda öğrencinin geldiğini, gençlerin komşuların uyarısına rağmen partiye devam ettiğini ve ev sahibinin polisi başta içeri almamak için direndiğini yazdı.

'YAPTIKLARIMIZIN SORUMLULUĞUNU ALMAMIZ GEREK'

Nottinghamshire polisinden yapılan açıklamada, "Hepimizin, hâlâ küresel bir pandeminin ortasında bulunduğumuzu hatırlamamız ve yaptıklarımızın sorumluluğunu almamız gerekiyor. Bu parti, ev sahibinin kimseyi umursamayarak kuralları ihlal ettiğinin açık bir örneği. Biz de bunun sonucunda, elimizdeki tüm yetkiyi kullandık" denildi.

İngiltere'de salgın nedeniyle alınan kararlar çerçevesinde, şu an 30'dan fazla kişinin biraraya geldiği hallerde 10 bin sterline kadar ceza kesilebiliyor. İngiliz hükümeti, yarından itibaren altıdan fazla kişinin biraraya gelmesinin kısıtlanacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)