Macron: Avrupalılar Erdoğan'a karşı güçlü durmalı

Doğu Akdeniz'deki Atina-Ankara gerilimine müdahil olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı birleşik bir duruş sergilemesi gerektiğini' söyledi. Macron, "Bizler, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü durmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, güney Avrupa ülkelerinden oluşan Akdeniz Yedilisi (MED7) zirvesinin açılışında Türkiye'ye sert eleştiriler yöneltti. Macron, zirvede Yunanistan'la dayanışma beyan edeceklerini ve Türkiye konusunda daha ortak bir pozisyon arayacaklarını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Brüksel'e de seslenerek Avrupa'nın Türkiye'ye karşı ortak bir politika belirlemesi çağrısında bulundu. Macron, "Bizler, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü durmalıyız. Gerilimin tırmanmasından kaçınmak istiyoruz ama Türkiye'nin belirli konulardaki niyetlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Avrupa'nın bir bütün olarak Türkiye konusunda daha net ve birleşik bir pozisyona ihtiyacı var" diye konuştu.

Fransa, Yunanistan, Portekiz, İspanya, İtalya, Kıbrıs ve Malta’nın yer aldığı MED7 zirvesi, bugün Fransa'nın Korsika adasında düzenleniyor. Macron'un zirvede Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili bir görüşme yapması da bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Yunanistan'dan AB'ye: Türkiye'ye sınırlı süreyle ağır yaptırım uygulanmalıYunanistan'dan AB'ye: Türkiye'ye sınırlı süreyle ağır yaptırım uygulanmalı

Miçotakis Avrupa basınına yazdı: Diyalog silah zoruyla kurulmayacakMiçotakis Avrupa basınına yazdı: Diyalog silah zoruyla kurulmayacak