Beyrut limanında büyük yangın

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos günü büyük bir patlama yaşanan liman bölgesinde yangın çıktı. Simsiyah bir duman kenti kaplarken, yangının lastik ve petrol depolarında çıktığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz ay devasa bir patlamayla sarsılan liman bölgesinde bu kez büyük bir yangın çıktı. Askeri kaynaklar, yangının Beyrut limanının gümrüksüz mallar bölümündeki bir petrol ve lastik deposunda çıktığı bilgisini verdi.

Yangının çıktığı bölgeden duman yükselirken, çok sayıda itfaiyecinin alevleri söndürmeye çalıştığı belirtiliyor. Yangının çıkış sebebiyse henüz bilinmiyor.

Beyrut limanında 4 Ağustos günü meydana gelen devasa patlamada en az 190 kişi ölmüş, 6 bini aşkın kişi yaralanmış, kentte devasa bir yıkım yaşanırken patlamaya yıllardır süren ihmaller sonucunda limanda bırakılan tonlarca amonyum nitrat maddesinin yol açtığı ortaya çıkmıştı. Lübnan ekonomisini iyice dibe sürükleyen patlamanın ardından gelen tepkiler üzerine hükümet istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)