Navalni'nin müttefiklerinin ofisine saldırı düzenlendi

Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin desteklediği bir yerel siyasetçinin Sibirya'daki kampanya ofisine saldırı düzenlendi. Ofisten içeriye 'kötü kokulu' bir sıvı atıldığı ve üç kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zehirlenme şüphesiyle Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin desteklediği bir adayın Sibirya'daki yerel seçim ofisine kimyasal bir maddeyle saldırı düzenlendi. Bir toplantı sırasında ofisin içine, 'keskin ve kimyasal kokulu bir sıvı atıldığı' belirtildi.

Saldırı, Novosibirsk kentinde belediye meclisine aday olan ve Navalni'nin desteklediği Sergei Boyko'nun ofisine düzenlendi. Söz konusu ofis, Navalni'nin yerel ekibinin de merkeziydi. Saldırı sırasında ofiste yaklaşık 50 kişinin bulunduğu, üç kişinin hastaneye götürüldüğü aktarıldı. Sergei Boyko saldırının, seçim gözlemcileri için yapılan bir konferans sırasında düzenlendiğini ifade etti.

Güvenlik kamerasına yansıya görüntülerde, saldırıyı kapüşonlu ve maskeli iki kişinin düzenlediği görülüyor. Ofisin yöneticilerinden Olga Guseva, bir kişinin kapıyı tuttuğunu, diğerinin ise küfür ederek şişeyi içeriye fırlattığını söyledi. CNN'e konuşan Guseva, kokunun 'dayanılmaz olduğunu' ve ofiste bulunanların öksürmeye başladığını dile getirdi.

Ofiste çalışan gönüllülerden biri olan Artem Yaoumbaev, içerisinde sıvı olan cam şişenin ofisten içeriye atıldığını ve şişenin kırılmasıyla beraber etrafa çok kötü bir koku yayıldığını anlattı. "Burnunu kapatsan bile kokuyu alabiliyordun" diyen ve bayıldığını söyleyen Yaoumbaev, ilk başta baş ağrısı hissettiğini, daha sonra kokunun halsizlikle beraber mide bulantısına neden olduğunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)