Rusya'dan Doğu Akdeniz'de arabuluculuk teklifi: Gerilimin tırmanması kabul edilemez

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminin tırmandığı bir dönemde Rusya'dan arabuluculuk teklifi geldi. Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, diyaloğa aracılık etmeye hazır olduklarını söyleyerek, "Rusya, gerilimi daha da tırmandıracak herhangi bir adımı kabul edilemez görüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile Türkiye arasında tırmanan krizin barışçıl çözümü için arabuluculuk teklifinde bulundu. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’le görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, taraflar arasında diyalog için yardıma hazır olduklarını söyledi.

Rus bakan, Anastasiadis’le görüşmesinde "Türkiye ile ilişkileriniz bağlamında, pragmatik biçimde karşılıklı çıkarlara dayalı bir diyalog başlatılmasına ve adil, uluslararası hukuka dayalı kararlar arayışına yardım etmeye hazırız" dedi. Lavrov, "Rusya, (Doğu Akdeniz'de) gerilimi daha da tırmandıracak herhangi bir adımı kabul edilemez görüyor" diye konuştu.

Suriye ziyaretinin hemen ardından Kıbrıs'a geçen Lavrov, ABD'yi de Doğu Akdeniz'de gerilimi artırmak ve ülkeleri birbirlerine karşı kışkırtmakla suçladı. (DIŞ HABERLER)