Lukaşenko: Evet, iktidarda fazla uzun kalmış olabilirim

Belarus'u 1994'ten bu yana yöneten Aleksander Lukaşenko, seçimlerden bu yana devam eden protestolar karşısında görevini bırakmayacağını yineledi. Lukaşenko'nun Rus basınıyla söyleşisinde 'iktidarda biraz uzun kalmış olabileceğini' kabul etmesi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Avrupa ülkesi Belarus'u 1994'ten bu yana yöneten ve geçtiğimiz ay düzenlenen seçimlerden bu yana protestolarla karşı karşıya olan Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, başkanlık koltuğunda 'fazla uzun kalmış olabileceğini' söyledi. Rus basınına konuşan Lukaşenko, "Evet, biraz fazla kalmış olabilirim" demekle beraber, 'ülkeyi şu an için koruyabilecek tek kişinin kendisi olduğu' görüşünü savundu.

'ANAYASA REFORMUNDAN SONRA SEÇİM DÜZENLENEBİLİR'

Lukaşenko'nun söyleşide erken seçimleri dışlamaması da dikkat çekti. Belarus lideri, anayasal reform yapıldıktan sonra erken seçim düzenlenebileceğini söyledi.

Lukaşenko, başkent Minsk'te Rus gazetecilere konuştu.

'KOLTUĞU BIRAKIRSAM DESTEKÇİLERİME SALDIRIRLAR'

Belarus, seçimlerin düzenlendiği 9 Ağustos'tan beri devam eden protestolar nedeniyle görevini bırakmayacağını vurgulayarak, koltuktan inmesi halinde destekçilerinin saldırıya uğrayacağını savundu. (DIŞ HABERLER)