İtalya'da plajdan kum çalan turiste 1000 euro ceza

Sardunya'da koruma altındaki bir plajdan kum çalmaya kalkışan turiste 1000 euro para cezası kesildi. Kum dolu şişeye polis el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sardunya adasında koruma altında olan ve beyaz kumuyla ünlü bir plajdan kum çalan bir turiste 1000 euro (yaklaşık 8 bin 800 TL) para cezası kesildi. Fransız turistin, bavulunda 2 kilogram kumla yakalandığı açıklandı.

Cagliari Elmas Havalimanı'nda yapılan aramada, ismi açıklanmayan turistin valizinden bir şişe dolusu kum çıktığı belirtildi. Polisten CNN'e yapılan açıklamada, "Şişeye el kondu. Şimdi el konulan eşyaları tuttuğumuz odamızda duruyor. Yıl sonunda elimizde genellikle çok sayıda şişe kum oluyor" denildi.

Sardunya plajlarındaki kumun rengi nedeniyle Avrupa'da meşhur olduğunu ve bu nedenle para cezası getirildiğini anlatan sözcü, "Geçen yıl, kumumuzu hatıra olarak satan bir internet sitesi bulduk. Bu kum, Avrupa'da bir fenomen haline geldi" dedi.

Sardunya'da plajlardan kum çalmak, miktara göre 500 ila 3 bin euro arasında cezalandırılıyor. Geçtiğimiz sene de, adayı ziyaret eden bir Fransız çift 40 kilogram kumu eve götürmeye çalışırken yakalanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Kum plaj sardunya