Belarus'ta muhalif lider Kolesnikova gözaltına alındı

Belarus'ta dünden bu yana haber alınamayan muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova gözaltına alındı. Kolesnikova'nın, Ukrayna sınırında gözaltına tutulduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belarus, muhalif politikacı Maria Kolesnikova'nın Ukrayna sınırında gözaltına alındığını açıkladı. Belarus sınır yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Kolesnikova pazartesiyi salıya bağlayan gece sınırı geçmeye çalıştığı sırada gözaltına alındı.

Belarus devlet televizyonunda yer alan haberlerde Kolesnikova'nın salı sabaha karşı otomobille sınırı geçmeye çalıştığı ve otomobilden indirildiği kaydedildi. Kolesnikova'nın yanında olan Koordinasyon Konseyi üyesi iki kişinin ise sınırı geçmeyi başardığı belirtildi.

Belarus'taki muhalif güçleri aynı çatı altında toplayan Koordinasyon Konseyi'nden sabah saatlerinde yapılan açıklamada Maria Kolesnikova, çalışanı Ivan Kravzov ve sözcüsü Anton Rodnenkov'un nerede olduğunun bilinmediği vurgulanmıştı. "Sadece Maria Kolesnikova'nın ülkeyi gönüllü olarak terk etmek istemediğini doğrulamamız mümkün" denilmişti.

Muhalif politikacı Kolesnikova pazartesi günü ortadan kaybolmuştu. Koordinasyon Konseyi'nden yapılan açıklamada, Kolesnikova ile birlikte sözcüsü ve bir çalışanının "Minsk'in merkezinde kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldığı" belirtilmişti. (Kaynak: DW Türkçe)