Tokyo Olimpiyatları 'Covid olsa da olmasa da' gelecek yıl yapılacak

Korona virüsü salgını nedeniyle 2021'ye ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nın 'Covid olsa da olmasa da' yapılacağı belirtildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı John Coates, Tokyo Olimpiyatları'nın 'tünelin sonundaki ışık' ve 'Covid'i alt eden oyunlar olacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates, 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nın 'korona virüsü olsa da olmasa da' gelecek yıl yapılacağını söyledi. Coates, Tokyo Olimpiyatları'nın planlandığı gibi gelecek yıl 23 Temmuz'da başlayacağını belirtti.

IOC Başkan Yardımcısı, Japonya'da 2011 yılında meydana gelen büyük deprem ve tsunamiye atfen 'yeniden inşa' temasıyla düzenlenmesi planlanan Tokyo Olimpiyatları'nın, 'Covidli ya da Covidsiz' yapılacağını söyledi. Coates, 'tünelin sonundaki ışık' diye söz ettiği Tokyo Olimpiyatı'nın 'Covid'i alt eden oyunlar olacağını' belirtti.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Üst Yöneticisi (CEO) Toshiro Muto, temmuz ayında Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sınırlı seyirciyle düzenlenebileceğini, açılış ve kapanış törenlerinin sadeleştirilebileceğini, tüm ülkelerden heyet ve personel sayısının azaltılabileceğini açıklamıştı. Olimpiyat Komitesi Başkanı Mori, nisan ayında ise oyunların, 2021'de de yapılamayacak olması halinde ertelenmek zorunda kalacağını bildirmişti.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na 200 civarında ülkeden 11 binden fazla sporcunun katılması planlanıyordu. IOC, 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı, sağlık endişeleri yüzünden 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'e ertelemişti. (AA)