Rus muhalif siyasetçi Navalni yapay komadan çıkarıldı

Zehirlenme şüphesiyle Almanya'nın başkenti Berlin'de tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni yapay komadan çıkarıldı. Navalni'nin konuşmalara tepki verdiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zehirlenme şüphesiyle Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin suni komadan çıkarıldığı açıklandı. Berlin'deki Charite hastanesi, Navalni'nin konuşmalara tepki verdiğini ve durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, Navalni'nin mekanik solunum cihazının da aşamalı olarak kapatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Ağır zehirlenmenin uzun vadedeki potansiyel etkilerini tespit etmek için hâlâ çok erken" denildi.

Navalni 20 Ağustos'ta Tomsk'tan Moskova'ya uçakla giderken bilincini kaybetmiş, zehirlendiği iddiasıyla Omsk kentinde hastaneye kaldırılmış ve 22 Ağustos'ta Berlin'deki Charite hastanesinde tedaviye alınmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Navalni'nin Novichok maddesiyle zehirlendiği sonucuna vardıklarını açıklamıştı. Rusya ise zehirlenmeye dair bir kanıt olmadığını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)