Fransa Dışişleri Bakanı: Erdoğan elimizde birtakım seçenekler olduğunu biliyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bu ay sonunda yapılması planlanan Avrupa Konseyi toplantısında, Doğu Akdeniz'de yaşananlar nedeniyle Türkiye’ye yaptırımın masada olacağını söyledi. Le Drian, “Erdoğan elimizde birtakım seçenekler olduğunu biliyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, 24-25 Eylül'de yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında ana gündem maddesinin Türkiye’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile yaşadığı gerilim olacağını söyledi.

Le Darian, Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye’ye yaptırım seçeneğinin masada olacağını belirtti. Ankara'nın ne tür yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği sorusunu yanıtsız bırakan Le Drian, "alınabilecek bir dizi önlem" olduğunu belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı, AB’nin diğer ülkelerindeki mevkidaşlarıyla 'Türkiye’ye karşı gerçekleştirilebilecek missillemelerin' halihazırda konuşulduğunu da kaydetti.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki amaçlarıyla ilgili olarak görüşmelere başlaması gerektiğini öne süren Le Drian, “Erdoğan elimizde birtakım seçenekler olduğunu biliyor” dedi. (DIŞ HABERLER)