Avustralya’da Covid-19 yasakları protesto edildi

Avustralya'nın Melbourne kent merkezindeki Anzak Anıtı önünde, kentte uygulanan Covid-19 yasaklarına karşı çıkan Avustralyalıların ‘‘Özgürlük Günü’’ temasıyla düzenlediği gösteriye, izin vermeyen polis ekipleri atlı polislerin de desteğiyle gösteriye müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Avustralya'nın Melbourne kentinde yüzlerce kişinin katıldığı yeni tip korona virüsü önlemlerinin protesto edildiği gösteriye polis müdahale etti.

Melbourne kent merkezindeki Anzak Anıtı önünde, kentte uygulanan Covid-19 yasaklarına karşı çıkan Avustralyalıların ‘‘Özgürlük Günü’’ temasıyla düzenlediği gösteriye, izin vermeyen polis ekipleri atlı polislerin de desteğiyle gösteriye müdahale etti.

Covid-19 tedbirlerinden dolayı açık alanlarda toplanma yasağı uygulanan kentteki gösteride en az 20 protestocu gözaltına alındı. Anzak Anıtı’ndan Albert Park’a kadar yürüyen yüzlerce yasak karşıtı protestocu, bir süre daha devam ettirdikleri gösterilerine burada son verdi.

4 KİŞİYE 'ÇAĞRI' GÖZALTISI

Hafta içinde sosyal medya üzerinden gösteri çağrısında bulundukları ileri sürülen 4 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Victoria eyaletindeki Covid-19 yasaklarından dolayı, maske takmayanlara 200, yasakları ihlal edenlere 1652, kurallara uymayan işyerlerine 9 bin 913 Avustralya doları ceza veriliyor. Söz konusu cezalara neden olan ihlaller, mahkemeye taşınması durumunda cezalar daha da artıyor.

Victoria eyaletindeki covid-19 salgınını durdurmak amacıyla 2 Ağustos’ta eyalet genelinde "felaket durumu" ilan edilmiş, eyaletin başkenti Melbourne’da, 20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştı.

13 Eylül’e kadar yürürlükte kalacak yasaklar kapsamında, her haneden sadece 1 kişi evine 5 kilometre mesafeden alışveriş yapabilecek. Açık alanda günde 1 saat egzersiz yapılabilirken, cenaze törenlerine sadece 10 kişi katılabiliyor.

Düğünlerin tamamen yasaklandığı şehirde, kafe ve restoranlar paket servisine açık tutuluyor. Uzaktan eğitime izin verilen şehirde, bakım hizmeti dışında ev ziyaretleri yasak.

ANDREWS BENCİLLİKLE SUÇLADI 

Melbourne kent merkezinde Covid-19 yasaklarını protesto eden göstericilere 'bencillik' suçlamasında bulunan Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, "Bazı insanlar bencilce, tehlikeli ve hukuka aykırı bir şekilde protesto gösterisi yapıyor, polisin uygun adımları attığını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Andrews, eyalette 13 Eylül’e kadar yürürlükteki yasakların hafifletilmesini sağlayacak yol haritasını yarın düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacağını sözlerine ekledi.

Covid-19’dan en fazla can kaybı ve vaka sayısını kaydedildiği Victoria eyaletinde son 24 saatte 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle eyaletteki can kaybı 661’e, Avustralya genelinde 748’e yükseldi. (AA)