Miçotakis: Görüşmelerin başlaması için Türkiye tehdit etmeyi bırakmalı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile Doğu Akdeniz'deki gerilimi azalmak adına görüşmelerin başlaması için 'Türkiye'nin tehdit etmeyi bırakması gerektiğini' dile getirdi. Miçotakis, "Müzakerelerin başlaması için Türkiye tehdit etmeyi bırakmalı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan'ın teknik görüşmelere hazır olduğunu açıklamasının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Müzakerelerin başlaması için Türkiye tehdit etmeyi bırakmalı" dedi.

Çin Devlet Konseyi Üyesi Yang Jiechi ile bir araya gelen Miçotakis, "Provokasyonlar sona erdiğinde müzakereler başlayacak" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg'in yazılı açıklamasında, “Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz’de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO’da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı” ifadelerine yer verilmişti. Stoltenberg'in açıklamasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 'teknik görüşmelere hazır olunduğu yönündeki ifadenin gerçeği yansıtmadığını' belirtmişti.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Yunanistan ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gerilimleri azaltma konusunda sözde 'teknik müzakereler' yapmayı kabul ettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Gerilimin azaltılması ancak Türk gemilerinin Yunan karasularından çekilmesiyle gerçekleşecek." (DIŞ HABERLER)