DSÖ: Gelecek yılın ortasına kadar yaygın aşılama görmeyi beklemiyoruz

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada "Gelecek yılın ortasına kadar yaygın aşılama beklemiyoruz" ifadelerine yer verildi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, mevcut aşı çalışmalarından elde edilen verilerin paylaşılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü, 2021 yılının ortasına kadar korona virüsü aşısının yaygınlaşmasını 'beklemediklerini' duyurdu. Yapılan açıklamada, "Gelecek yılın ortasına kadar yaygın aşılama beklemiyoruz" denildi.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında mevcut aşı çalışmalarının etkinliği ve güvenliği konusunda sıkı kontrollerin önemli olduğunu dile getirdi. "Önümüzdeki yılın ortasına kadar geniş çapta aşılama görmeyi beklemiyoruz" diyen Harris, üçüncü faza geçilen araştırmaların 'daha uzun sürmesi gerekiğini' söyledi. Sözcü, "Faz 3 çalışmaları daha uzun sürmeli çünkü aşının ne kadar etkili olduğunu görmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dünya gelenlinde yapılan tüm aşı çalışmalarından elde edilen verilerin açık olması ve paylaşılması gerektiğini aktaran Harris, "Pek çok insana aşı yapıldı ancak işe yarayıp yaramadığını bilmiyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)