Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala için tahliye çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen tutukluluk hali devam eden Kavala'nın tahliye edilmesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının uygulanması için çağrıda bulundu. Açıklamada, AİHM’in Kavala’nın 'derhal serbest bırakılmasını' isteyen 10 Aralık 2019 tarihli hak ihlali kararına uyulması gerektiği belirtildi.

Kavala'nın tahliye edilmesi çağrısının yinelendiği açıklamada, AİHM'in kararına rağmen Kavala'nun 'susturulması ve diğer insan hakları savunucularının caydırılması' amacıyla tutukluluk halinin devam ettiği vurgulandı.

Dün, Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Açılış Töreni'nde konuşan AİHM Başkanı Robert Spano, yargı bağımsızlığını önemli olduğunu belirtmiş, hukukun üstünlüğüne saygı gösterme ve mahkemenin almış olduğu kararları uygulama çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Spano, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarındaki bazı ifadelerin AİHM’le uyuşmadığını dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)