Antropolog David Graeber vefat etti

ABD'li antropolog ve "Wall Street'i İşgal Et" hareketinin önde gelen isimlerinden David Graeber, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li anarşist antropolog Profesör David Graeber, 2 Ağustos Çarşamba günü, 59 yaşında vefat etti.

Graeber'in ölüm haberini eşi yazar ve sanatçı Nika Dubrovsky, Twitter hesabından duyurdu. Dubrovsky, Graeber'in Venedik'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini aktardı. Graeber'in ölüm nedeniyle ilgiliyse henüz bir açıklama yapılmadı.

London School of Economics'de görev yapan David Graeber, "Wall Street'i İşgal Et" hareketinin önde gelen isimlerindendi.

Guardian'ın haberine göre, tarihçi Rutger Bregman bürokrasi, politika ve ekonomi üzerine çalışmaları olan Graeber'i "zamanımızın en büyük düşünürlerinden biri" olarak nitelendirdi ve "olağanüstü bir yazar" olduğunu belirtti.

David Graeber, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan 3 akademisyenin tutuklanmasından sonra, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan akademisyenler arasında yer alıyordu.

Graeber'in ölüm haberinin ardından Barış İçin Akademisyenlerin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hocamız, antropolog, bizimle #BuSuçaOrtakOlmayacağız diyen barış imzacısı David Graeber’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Ailesinin, dostlarının ve öğrencilerinin başı sağ olsun. Bu dünyayı tüm halklar için daha güzel kılmaya çalışan fikirleri bizimle olacak" ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)