Trump'tan tartışmalı Kenosha ziyareti

Jacob Blake'in polis tarafından yedi el ateş edilerek vurulduğu Kenosha kentini ziyaret eden Başkan Donald Trump, polis şiddetinin 'sistemik bir sorun olmadığını' iddia etti. Trump, "Polisin inanılmaz bir iş yaptığını düşünüyorum. Arada bazı çürük elmalar var" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de siyah vatandaş Jacob Blake'in polis tarafından vurulduğu Kenosha kentine giden Başkan Donald Trump, kolluk kuvvetlerini savundu. Daha önce iki protestocuyu öldürmek ve bir kişiyi ağır yaralamakla suçlanan 17 yaşındaki zanlı Kyle Rittenhouse'u da savunan Trump, 'ırkçılığın sistemik bir sorun olmadığını' öne sürdü.

Trump'ın Wisconsin eyaletinin Kenosha kentine düzenleyeceği ziyaret öncesinde, 29 yaşındaki Jacob Blake'ın ailesi bu ziyarete tepki göstermiş, Trump'ın 'etnik gerilimleri körükleyen bir ırkçı olduğunu' dile getirmişti. Belediye Başkanı John Antaramian ile Wisconsin Valisi Tony Evers da, Trump'ın Kenosha kentine gelmemesi gerektiğini savunmuştu.

Blake'in ailesinin kendisiyle görüşmeyi reddetmesinin ardından, kentte polis yetkililerini ve kollu kuvvetlerini ziyaret eden Trump'ın bir kez daha polis şiddetini kınamaması dikkat çekti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Trump, polis şiddetinin sistemin bir sorun olup olmadığı sorulduğunda 'buna inanmadığını' dile getirdi ve "Polisin inanılmaz bir iş yaptığını düşünüyorum. Arada bazı çürük elmalar var" ifadelerini kullandı.

Kenosha ziyareti öncesinde protestoculara ateş açan ve iki kişiyi öldürmekle suçlanan Rittenhouse'u savunan Trump, Rittenhouse'un 'kendisini korumaya çalıştığını' iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)