Suudi Arabistan, BAE ile İsrail uçuşlarına hava sahasını açtı

Suudi Arabistan hava sahası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin tüm uçuşları için açıldı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, İsrail'den BAE'ye yapılacak uçuşlarda rota olarak Suudi hava sahasının kullanılacağını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi haber ajansı SPA, kraliyetin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) tüm uçuşlarında Suudi hava sahasını kullanmasına izin verdiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu da gelecekte İsrail'den BAE'ye yapılacak uçuşlarda rota olarak Suudi hava sahasını gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ara buluculuğunda BAE ile İsrail arasında ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varılmasını, İsrail'den kalkan uçakla Suudi hava sahasını kullanarak Abu Dabi'ye giden ABD-İsrail heyetinin BAE yetkilileriyle temasları izlerken, yeni bir gelişme yaşandı.

Suudi haber ajansı SPA, kraliyetin BAE'nin tüm uçuşlarında Suudi hava sahasını kullanmasına izin verdiğini duyurdu. Öncesinde Suudi hava sahası İsrail'e en azından kağıt üzerinde kapalı tutulduğundan açıklamanın adresi İsrail oldu. Sputnik'in aktardığına göre, hemen ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail havayollarının BAE'ye doğrudan uçmalarına izin verileceğini açıkladı.

Bir video mesajı yayımlayan Netanyahu, İsrail uçaklarının Suudi hava sahasından geçeceğini dile getirmesi, ama harita üzerinde gelecekteki uçuşların rotasını gösterirken Suudi hava sahasına işaret etti. (Kaynak: Sputnik)