Charlie Hebdo, Hz. Muhammed karikatürlerini yeniden yayınlayacak

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, 2015 yılında silahlı saldırıya uğramalarına neden olan Hz. Muhammed karikatürlerini, olayın yarın görülecek duruşmasından önce yeniden paylaşacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da haftalık yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo, 2015 yılında 9 çalışanının öldürüldüğü silahlı saldırının yarın görülecek duruşması öncesi, saldırıya uğramalarına neden olan Hz. Muhammed karikatürlerini yeniden paylaşacaklarını açıkladı.

Derginin genel yayın yönetmeni Laurent Sourisseau, bilinen adıyla Riss, yaptığı açıklamada, “Asla boyun eğmeyeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz!” ifadeleri kullandı. Riss, derginin yeni sayısının bugün online platformlarda, yarından sonra ise gazete bayiilerinde olacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Danimarka gazetesi Jyllands-Posten tarafından 2005 yılında, ardından da 2006 yılında Charlie Hebdo tarafından yayınlanan Hz. Muhammed karikatürleri, müslümanların tepkileriyle karşılaşmıştı. 2015 yılındaki saldırıya kadar tehdit edilen ve ofislerine molotofkokteylli saldırılar yapılan dergiye 7 Ocak 2015 günü Saïd Kouachi ve Chérif Kouachi isimli iki kişi saldırmış ve dergide çalışan 9 kişiyi öldürmüştü. 2 gün sonraki operasyonda öldürülen saldırganların eylemini Arap yarımadası El-Kaidesi isimli selefi örgüt üstlenmişti. Saldırganlara kimlerin yardım ettiği ile ilgili yürütülen soruşturmada Metin Karasular ve Ali Rıza Polat isimli iki Türk de silah temin etmek suçundan yargılanıyordu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Fransa Muhammed HEBDO