Suriye Demokratik Meclisi ile Halkın İradesi Partisi, Rusya’da anlaşma imzaladı

Suriye Demokratik Meclisi ile Halkın İradesi Partisi yöneticileri, Moskova'da düzenlenen ortak basın toplantısında siyasi müzakere anlaşması imzalandığını duyurdu. Heyet yetkililerinin daha sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Meclisi (SDM) ile Halkın İradesi Partisi, Suriye’deki siyasi çözüme ilişkin anlaşma imzaladı. Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmed ve Halkın İradesi Partisi Başkanı Kadri Cemil, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ortak basın toplantısında anlaşmanın imzalandığını duyurdu. SDM heyeti ve Halkın İradesi Partisi yöneticileri, Moskova’da imzaladıkları mutabakat sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Kadri Cemil, SDM ile imzalanan anlaşmanın Suriye’de çözüm için önemli maddeleri barındırdığını söyledi. Ahmed ise, imzalanan müzakerenin Suriye’de çözüm için yeni bir adım olduğunu vurgulayarak, “Suriye’deki tüm tarafların askeri çözüm yerine siyasi çözüme ağırlık vermesini umut ediyoruz. Artık anlaşmazlık ve savaşa son verilmeli, göçmenlerin evlerine dönmeleri ile tutukluların serbest kalmalarının önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı. (MA)