Portland'da Trump destekçileri ile ırkçılık karşıtları çatıştı: 1 ölü

ABD'nin Portland kentinde ırkçılık karşıtları ile Başkan Donald Trump'ı destekleyenler arasında çatışma çıktı. Bir kişi silahla vurularak öldürüldü. Polis, öldürülen kişinin kimliği konusunda bilgi vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileriyle Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketine destek verenler arasında çatışma çıktı.

Portland'da 3 ayı aşkın süredir protestolarını sürdüren ırkçılık karşıtı göstericiler ile Trump’ı desteklemek için yaklaşık 600 araçlık konvoyda bulunanların karşı karşıya gelmesiyle iki grup arasında çatışma yaşandı.

Basına yansıyan görsellerde, Trump’ın destekçilerinin araçlarından göstericilere paintball silahı ile ateş ettiği, protestocuların da çeşitli nesneleri fırlatarak karşılık verdiği görüldü.

Arbede sırasında 1 kişi silahla vurularak öldü. Ölen kişinin aşırı sağ grup Patriot Prayer’in işaretinin bulunduğu bir şapka taktığı öne sürülürken, olayın iki grup arasındaki arbedeyle bağlantısı araştırılıyor.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANMADI

Olay yerinde kaydedilen görüntülerde, sağlık görevlileri, beyaz bir kişiyi kurtarmaya çalışırken görülüyor.

Portland polisi ölen kişinin kimliğini açıklamadı. Polis, öldürülen kişinin çatışmada vurulup vurulmadığı konusunda da bilgi vermedi.

WOLF: TÜM SEÇENEKLER MASADA 

ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf, Oregon eyaletinin Portland kentindeki protesto gösterilerinin son bulması için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

ABC News'a konuşan Wolf, "Federal birlikler yeniden kente gönderilecek mi?" sorusuna, "Özellikle Portland'la ilgili olarak, tüm seçeneklerin masada olduğunu düşünüyorum" yantını verdi.

Wolf, yasaların uygulanmasını isteyen yerel ve federal yetkililerin görevlerini getirmelerine izin verilmediğini belirtti.

George Floyd'un 25 Mayıs'ta öldürülmesinin ardından Portland'da 29 Mayıs'ta başlayan gösteriler halen devam ediyor.

Portland’da 25 Ağustos’ta yaklaşık 200 protestocudan oluşan bir grup gece saatlerinde kentteki polis merkezine yürümüştü. Caddeki bir çöp konteynırını ateşe veren göstericiler, bina etrafında tedbir alan polislere taş, şişe ve benzeri nesneler fırlatmıştı. (AA)