Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmayı resmen kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti kurultayının son gününde 3 Kasım'da yapılacak 59'uncu başkanlık seçimleri için aday gösterilmesini resmen kabul etti. Trump, konuşması boyunca Demokrat rakibi Joe Biden'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak 59'uncu başkanlık seçimleri için aday gösterilmesini, Beyaz Saray'da yaptığı konuşma ile resmen kabul etti. Dört günlük Cumhuriyetçi Parti kurultayının son günü, Trump'ın resmen partinin başkan adaylığını Beyaz Saray'dan yaptığı konuşma ile kabul etmesiyle son buldu.

Konuşması boyunca Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenen Trump, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin 'ülke tarihindeki en önemli seçim' olduğunu savundu. Trump, seçmenlerin 'benzersiz başarılara sahip, hukuk ve düzene inanan' bir başkan ile 'sosyalist ve radikal' bir muhalefet partisi arasında seçim yapması gerekeceğini söyledi.

Jacob Blake'ın polis tarafından yedi el ateş edilerek vurulmasının arından, ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestoların yeniden alevlendiği ABD'de Trump, ülkede 'siyah vatandaşlar için ellerinden geleni yaptıklarını' iddia etti.

Daha önce birçok kez korona virüsü önlemlerinin hafifletilmesi gerektiğini dile getiren Trump, bir kez daha bu söylemini yineleyerek tedbirlerin gevşetilmesi gerektiğini, aksi halde insanların psikolojik sorunlar yaşayacağını savundu ve "Biden'ın planı virüse bir çözüm değil, daha çok virüse teslim olmak" ifadelerini kullandı. (AA/DIŞ HABERLER)