Araştırma: İki metre sosyal mesafe kuralı 'modası geçmiş' bilime dayanıyor

Korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan iki metrelik sosyal mesafe kuralının 'modası geçmiş bilime dayandığı' belirtildi. Oxford Üniversitesi'nden bilim insanlarının yürüttüğü çalışmada, yüksek riskli ortamlarda sosyal mesafe kuralının sekiz metreye çıkartılması gerektiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oxford Üniversitesi'nden araştırmacıların yürüttüğü çalışmada, iki metrelik sosyal mesafe kuralının 'modası geçmiş bilime dayandığı' ifade edildi. Bilim insanları, korona virüsü taşıyan damlacıkların sekiz metreye kadar yayılabildiğini aktardı.

Nicholas Jones ve ekip arkadaşları, korona virüsü taşıyan damlacıkların yayılma mesafesinin havalandırma seviyesi ve maske kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini söylerken bu mesafenin 7-8 metreye kadar çıkabileceği dile getirildi.

British Medical Journal'da yayınlanan araştırmada, korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan sosyal mesafe tedbirlerinin 'çok basit olduğu' belirtildi. Özellikle, gece kulübü ve barlar gibi yüksek riski ortamlarda iki metre sosyal mesafe kuralının sekiz metreye çıkartılması gerektiği ve düşük riskli ortamlarda bu tedbirlerin gevşetilebileceği ifade edildi.

Raporda, "Bu durum yüksek riskli ortamlarda daha fazla koruma, düşük riskli ortamlarda ise daha fazla özgürlük sağlar, ekonomik yaşamın bazı yönlerinde normalliğe dönüşü mümkün kılar" denildi. (DIŞ HABERLER)