Merkel: Türkiye-Yunanistan gerilimi bizi çok huzursuz ediyor

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'a soğukkanlı olma çağrısı yapan Almanya Başbakanı Merkel, "NATO müttefikleri arasındaki gerilim bizi çok huzursuz ediyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanları nedeniyle Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimini görüşmek üzere Berlin'de bir araya geldi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sürdürdüğü sismik araştırma faaliyetlerine Yunanistan ve Avrupa Birliği'nin tepki göstermesi üzerine tırmanan gerginliği "Çok endişe verici" sözleriyle değerlendiren Merkel ve Stoltenberg, Atina ve Ankara'ya itidal çağrısında bulundu.

Almanya'nın sorunu bir çatışmaya evrilmeden çözmek için devreye girdiğini söyleyen Merkel, "NATO müttefikleri arasındaki gerilim bizi çok huzursuz ediyor" dedi.

Türk ve Yunan yetkililerle düzenli olarak görüştüğünü aktaran Stoltenberg, iki ülkenin gerginliği "diyalog ve uzlaşı" ile çözmeleri gerektiğini belirtti. Stoltenberg, "Sorun ittifak dayanışması ruhu içinde ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmelidir" diye konuştu.

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Müttefiklik ruhuyla çözüm bulmalıyızNATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Müttefiklik ruhuyla çözüm bulmalıyız

Bild: Askeri çatışma an meselesiydi, Meis gerilimini bizzat Merkel çözdüBild: Askeri çatışma an meselesiydi, Meis gerilimini bizzat Merkel çözdü

MSB: ABD ile Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri yapıldıMSB: ABD ile Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri yapıldı