NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Müttefiklik ruhuyla çözüm bulmalıyız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki gerilimin "müttefiklik ruhu ve uluslararası hukuk temelinde" çözülmesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO, Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanları nedeniyle gerginlik yaşayan Türkiye ve Yunanistan'a diyalog çağrısında bulundu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) savunma bakanlarının toplantısı nedeniyle Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka üye iki ülke arasında gerilimin azaltılmasına ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Alman hükümetinin arabuluculuk çabalarını memnuniyetle karşıladığını dile getiren Stoltenberg, kendinin de düzenli olarak Ankara ve Atina ile temas halinde olduğunu ifade etti.

Sorunun müttefiklik ruhuyla çözülmesini isteyen ve NATO'nun diyalog platformu sunmaya devam edeceğini belirten Stoltenberg, "Doğu Akdeniz'deki durumu müttefiklik dayanışması ruhu ve uluslararası hukuk temelinde çözmek için bir yol bulmak zorundayız" dedi.