Fransa'da üstsüz güneşlenen kadınlara bakanlıktan destek: Özgürlük değerli bir olgudur

Fransa'da sahilde üstsüz güneşlenen kadınlardan polisin 'göğüslerini kapatmalarını' istemesi üzerine başlayan tartışmada İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Özgürlük değerli bir olgudur" ifadelerini kullandı. "Hiçbir belediye emri üstsüz güneşlenmeyi yasaklamaz" diyen polis sözcüsü, olaya iki polis memurunun 'beceriksizliğinin' neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da üstsüz güneşlenen bir grup kadının polis tarafından uyarılması üzerine başlayan tartışmada Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin devreye girdi. Polisin Akdeniz sahilinde üstsüz güneşlenen kadınlardan giyinmelerini istemesinin ardından Bakan Darmanin, "Özgürlük değerli bir olgudur" dedi.

Geçen hafta Sainte-Marie-La-Mer sahilinde üstsüz güneşlenen üç kadın, tatil yapan bir aile tarafından şikayet edildi. Ardından da iki polis memuru, sahilde bulunan üç kadından göğüslerini kapatmalarını istedi. Olay ülkede memurlara karşı büyük bir tepki yarattı.

Kadınları destekleyen ve kıyafetlerini giymelerinin istenmesinin yanlış olduğununu söyleyen Bakan Darmanin Twitter'de yaptığı paylaşımda üstsüz güneşlenen kadınlara destek verdi: "Özgürlük değerli bir olgudur"

Pyrenees-Orientales polisinin Facebook'ta yayımladığı basın açıklamasında, "Hiçbir belediye emri Sainte-Marie-la-Mer'de üstsüz güneşlenmeyi yasaklamaz" ifadeleri de yer aldı. Polislerin bu eylemi internette bir eleştiri dalgasına yol açtı. Polis sözcüsü Yarbay Maddy Scheurer olaydan iki polis memurunun 'beceriksizliğini' sorumlu tuttu. "Beni her zaman üniforma içinde göreceksiniz" diye konuşan Scheurer, "Ancak Sainte-Marie-la-Mer sahilinde üstsüz güneşlenme serbest" dedi. (BBC Türkçe)

Etiketler Fransa bakan sahil