Cenaze töreninde canlandılar

ABD'de sağlık ekiplerinin müdahalesine yanıt vermemesi üzerine öldüğü ilan edilen 20 yaşındaki Timesha Beauchamp'ın cenaze işlemlerinden önce nefes aldığı tespit edildi. Avukat Geoffrey Fieger, "Az kalsın vücudundan kanı boşaltmaya başlayacaklardı" ifadelerini kullandı. Endonezya'da ise 12 yaşındaki kız çocuğun, tahnit işlemleri uygulanırken 'birden uyandığı' ancak müdahalelere rağmen bir saat sonra öldüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Detroit kentinde evinde öldüğü sanılan kadın, cenaze evinde gözlerini açtı. 20 yaşındaki Timesha Beauchamp'ın evine pazar günü sağlık ekibinin çağrıldığı ancak müdahaleye tepkisiz kaldığı için ekiplerin kadının öldüğünü ilan ettiği belirtildi.

Tahnit işlemleri için cenaze evine götürülen Beauchamp'ın, ölmediği anlaşıldı. Avukat Geoffrey Fieger, "Az kalsın vücudundan kanı boşaltmaya başlayacaklardı" dedi. Beauchamp’ın annesi Erica Lattimore ise, "Çocuğum hayatta olmasına rağmen öldüğünü söylediler" ifadelerini kullandı.

Bilincinin kapalı olduğu düşünülerek sağlık görevlilerinin pazar günü Beauchamp'ın evine gittiği, 30 dakika boyunca acil müdahale yapıldığı ancak kadının yanıt vermemesi üzerine acil servis doktoruna danışıldığı belirtildi. Doktorların, Beauchamp'ın öldüğünü ilan etmesi üzerine cenaze süreci için işlemlere başlandı. Cenaze evinden yetkililer, 'otopsiden önce personelin Beauchamp'ın nefes aldığını fark ettiğini' söyledi ve kadının bir saatten uzun süredir hayatta olduğu tespit edildi.

Avukat Fieger, "Eğer gözlerini açmasaydı cenaze işlemlerine başlayacaklardı" ifadelerini kullandı. Southfield itfaiyesi, olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.

'DİRİLDİKTEN' BİR SAAT SONRA ÖLDÜ

Benzer bir vaka Endonezya'da yaşandı. 12 yaşındaki kız çocuğun, tahnit işlemleri uygulanırken 'birden uyandığı' aktarıldı. Siti Masfufah Wardah isimli çocuk, 18 Ağustos'ta kronik diyabet ve organ yetmezliği nedeniyle Endonezya'nın Doğu Cava eyaletindeki bir hastaneye kaldırıldı. Aynı gün içinde çocuğun öldüğü ilan edildi.

Cenaze işlemlerinin yapılması için bedeni ailesine teslim edildi. Wardah'ın babası, cenaze yıkanırken çocuğun 'birden uyandığını' söyledi. 40 yaşındaki baba Ngasiyo, "Vücudu yıkanırken vücut ısısı aniden yükseldi. Gözleri birden açıldı. Ve kalbinin tekrar attığını ve vücudunun hareket ettiğini gördük" dedi.

Daha sonra Wadah eve geri götürüldü ve sağlık ekipleri çağrıldı. Doktorların, müdahale ettiği ancak çocuğun bir saat sonra öldüğü belirtildi. Bu durumun, kalp yetmezliği nedeniyle ölen hastalarda görülen Lazarus semdromundan kaynaklanmış olabileceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD Detroit Beauchamp