Putin, Netanyahu ile görüştü: İsrail-BAE anlaşmasından umutluyuz

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Moskova'dan yapılan açıklamada, Rus tarafının "İsrail ve BAE arasındaki anlaşmanın bölgede istikrarı ve güvenliği güçlendireceği umudunu" dile getirdiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında gerçekleştirilen normalleşme anlaşması çerçevesinde Orta Doğu meselesini ele aldı.

Görüşmede, Rus tarafı, Filistin meselesi için "adil, kapsamlı ve sürdürülebilir çözümün bulunmasına desteği konusunda ilkesel yaklaşımını" vurguladı ve "İsrail ve BAE arasındaki anlaşmanın bölgede istikrarı ve güvenliği güçlendireceği umudunu" dile getirdi.

Suriye meselesinin de ele alındığı görüşmede, taraflar "uluslararası terörizme karşı mücadelede koordinasyonun devam ettirilmesinin önemli olduğunu" belirtti.

Görüşmeden korona virüsü (Covid-19) aşısının klinik deneyleri ve üretimi ile salgınla mücadelede iş birliğinin geliştirilmesi konusunu da ele alındı. (MOSKOVA/AA)

İsrail'le BAE arasında anlaşmaİsrail'le BAE arasında anlaşma

Dışişleri Bakanlığı'ndan BAE tepkisi: Riyakarlığını halk affetmeyecekDışişleri Bakanlığı'ndan BAE tepkisi: Riyakarlığını halk affetmeyecek

İsrail-BAE anlaşması: Normalleşme mi stratejik ittifak mı?İsrail-BAE anlaşması: Normalleşme mi stratejik ittifak mı?

İsrail ile anlaşma Türkiye ve İran’ı neden geriyor?İsrail ile anlaşma Türkiye ve İran’ı neden geriyor?

Arap dünyasında geçen hafta: Başka Arap ülkeleri de İsrail'le normalleşecekArap dünyasında geçen hafta: Başka Arap ülkeleri de İsrail'le normalleşecek