Bolsonaro, kendisine soru soran gazeteciye 'yüzünü dağıtmak istiyorum' dedi

Brezilya'da aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yerel basına yansıyan yolsuzluk iddiaları ile ilgili soru soran muhabire "Senin yüzünü dağıtmak istiyorum" dedi. Brezilya Basın Birliği'nden Paulo Jeronimo, devlet başkanının bu tür davranışlarının 'görgü eksikliğini gösterdiğini ve Bolsonaro'nun basını sindirmeye çalıştığını' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisine yolsuzluk iddiaları hakkında soru soran gazeteciye "Senin yüzünü dağıtmak istiyorum" dedi. Eşi Michelle Bolsonaro'nun ve oğlunun banka hesaplarına yapılan para 'gizemli' para transferleri hakkında soru soran gazeteciye "Yapmak istediğim şey yüzünü dağıtmak, oldu mu" dediği anlar kameralara yansıdı.

Brezilya'nın önde gelen gazetelerinden O Globo'dan bir muhabir, yerel basına yansıyan yolsuzluk iddialarıyla ilgili soru sordu. Oğul Flavio Bolsonaro'nun eski yardımcılarından Fabrício Queiroz'un 2011-2018 yılları arasında Michelle Bolsonaro'nun hesabına yaklaşık 12 bin dolar para attığı yönündeki iddiaları soran gazeteciye, "Aslında yapmak istediğim şey yüzünü dağıtmak, oldu mu" dedi.

Ülkede muhalefet liderleri ve basın kuruluşları Bolsonaro'ya tepki gösterdi. Brezilya Basın Birliği'nden Paulo Jeronimo, "Bu tür davranışlar yalnızca görgü eksikliğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda basını sindirme ve sorgulamaları önleme girişimine de işaret ediyor" dedi. (DIŞ HABERLER)