AB'den Libya'daki ateşkese destek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, iç savaş yaşanan Libya'daki ateşkesi desteklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB), Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el Sarraj ve general Halife Hafter'i destekleyen Tobruk'taki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih tarafından duyurulan ateşkes kararının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 27 üye ülke adında yaptığı açıklamada, kararın yapıcı bir adım olduğunu ve Libyalı liderlerin mevcut durumun üstesinden gelme konusunda kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti.

Borrell, "Libya'da sağlanan anlaşmayı, Berlin süreci çerçevesinde müzakerelerin başlatılması, tüm askeri faaliyetlere son verilmesi ve yabancı savaşçıların ülkeyi terk etmeleri prensipleri uyarınca destekliyoruz" dedi.

Libya'daki tüm tarafları anlaşma prensiplerini somut adıma çevirmeye davet eden Borrell, "aynı zamanda petrol altyapısına yönelik ablukanın kaldırılmasını da not ettiklerini" söyledi.

AB'nin Birleşmiş Milletler ve tüm Libyalıları "güçlü bir şekilde desteklediğini" ifade eden Borrell, "Libya halkının egemen, istikrarlı ve birlik içinde refah düzeyini artıran bir ülke inşa etme çabalarını desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu. (BRÜKSEL/AA)

Serrac, Libya'da ateşkes talimatı verdiSerrac, Libya'da ateşkes talimatı verdi