Trump: Türkiye ve Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var

Beyaz Saray'a ziyaret düzenleyen Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, "Türkiye'den gelen saldırılar kabul edilemez" dedi. 'Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilişkilerin çok iyi olduğunu' dile getiren Trump, "Erdoğan ile konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump ve Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Kazımi, Türkiye ile ilişkilere değinerek "Türkiye'den gelen saldırılar kabul edilemez. Durumları iyileştirmek için diyaloğa giriyoruz ve bu sorunları çözmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Bunun üzerine "ABD'nin, özellikle de benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var" diyen Trump, "Erdoğan ile konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Trump ve Kazımi, Beyaz Saray'da yapacakları görüşme öncesi gazetecilerin karşısına çıktı. Kazımi ile petrol ve askeri ilişkiler dahil birçok konuyu ele alacaklarını vurgulayan Trump, Irak ile çok iyi ilişkileri olduğunun altını çizdi. Trump, bir noktada Irak'tan tamamen çıkmış olacaklarını belirterek, "Askerlerimizi Irak'tan hızlı bir şekilde çıkarıyoruz ve ABD'nin orada kalmak zorunda olmadığı günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

"Irak'ta çok az askerimiz kaldı" diyen Trump, "İlişkilerimiz çok güzel. Arkadaş olduk" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE SORUNLARI ÇÖZMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

Türkiye-Irak ilişiklerine değinen Kazımi, şöyle konuştu: "Türkiye'den gelen saldırılar kabul edilemez. Öte yandan Irak anayasası, ülkemizin, herhangi bir komşumuza yönelik saldırılar için kullanılmasına izin vermiyor. Türkiye ile durumları iyileştirmek için diyaloğa giriyoruz ve bu sorunları çözmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

'ERDOĞAN'LA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ'

"Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi" diyen Trump ise, "ABD'nin, özellikle de benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var. Erdoğan ile konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Bir gazeteciden gelen "Irak'ta Kürtlerin rolünü nasıl görüyorsunuz" sorusuna ise Trump, "Kürtler IŞİD'i yenmemize yardım etti. Onlarla çok iyi ilişkilerimiz var" yanıtını verdi. Ayrıca Suriye'den büyük oranda çıktıklarını ve sadece petrolü korumak için küçük bir kısım asker bıraktıklarını söyleyen Trump, "Kürtler ile petrol üzerine bir çeşit anlaşma geliştireceğiz" dedi.

'BANNON ADINA KÖTÜ HİSSEDİYORUM'

Trump, eski danışmanı Steve Bannon'ın Meksika sınırında duvar örmek için başlatılan 'We Build The Wall (Duvarı İnşa Ediyoruz)' kampanyasına sağlanan fonlar üzerinden dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınmasına ilişkin de yorumda bulundu. Bannon'ın görevinden ayrılmasından sonra kendisiyle bir ilişkisi olmadığını vurgulayan Trump, "Onun adına kötü hissediyorum. Onun için üzgünüm" ifadelerini kullandı.

"We Build The Wall" projesiyle ilgili de çok fazla bilgisi olmadığını vurgulayan Trump, "Bannon bana projeyi anlattığında bunun çok uygun olduğunu söylemiştim" dedi.

Trump, Rusya'da muhalif aktivist Aleksey Navalni'nin toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin yakın zamanda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan bilgi alacağını söyledi. (AA)