Oruç Reis Yunanistan’da istifa getirdi

Doğu Akdeniz gerginliği, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçoktakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos'un istifasını getirdi. Diakopulos, Oruç Reis gemisinin 'Yunan kıta sahanlığında başarıyla arama yapabildiğini' söylemesinin ardından istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçoktakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yle yaşanan gerilime ilişkin bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların özellikle muhalefetten tepki çekmesi üzerine istifa etti. Diakopulos, Oruç Reis gemisinin Yunan kıta sahanlığında başarıyla sismik araştırma yaptığını söyleyip "Kendimizi kandırmayalım" dedikten sonra gelen tepkiler üzerine görevini bıraktı.

Diakopulos istifa açıklamasında, "Dünkü açıklamaların kafa karışıklığına yol açtı ve başbakan ile hükümet için bir sorun yarattı. Niyetim hiçbir zaman bu değildi" ifadelerini kullandı.

DIAKOPOULOS NE DEDİ?

Diakopoulos'a salı günü Open TV kanalında canlı yayında, Oruç Reis'in kablo döşeyip döşemediği ve araştırma yapıp yapmadığı sorulmuştu. Yunan yetkili, "Araştırma yaptı, kendimizi kandırmayalım ama konu bundan biraz daha karmaşık" demişti. Diakopoulos, "İlk günlerde hiçbir araştırma yapmadı, kablo döşemedi; hidrofonlar sayesinde araştırma yapıp yapmadığını duyabiliyoruz. Bu konuyu gündeme getirip araştırma yapmadığını söylediğimizde, kablo döşedi, geri geldi, bir miktar arama yaptı. Bir noktada hava bozdu ve araştırmayı durdurdu" ifadelerini kullanmıştı.

Diakopoulos'un ulusal güvenlik danışmanı olarak Türkiye'nin 'Yunan kıta sahanlığında arama yaptığını' teslim etmesi, başta Syriza olmak üzere muhalefetten tepki çekti. (DIŞ HABERLER)