Fauci, Rus aşısına 'düzmece' dedi

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Rusya'nın tescillediği korona virüsü aşısının gerekli güvenlik testlerinden geçmediğini söyledi. Fauci, 'bir aşı sahibi olmak ile güvenli olduğu kanıtlanmış bir aşı sahibi olmak' arasında büyük bir fark bulunduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, Rusya'nın tescillediği ilk korona aşısını 'düzmece' olarak niteledi. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü, aşının gerekli güvenlik testlerinin tamamlanmadığını söyledi.

George Washington Üniversitesi'nde bir podcast yayınına katılan Fauci, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aşı açıklamasıyla ilgili soruya, "Bir aşının sahibi olduğunu söylemesi için değil, güvenli ve etkili bir aşı bulunduğunu söylemesi düzmece" ifadelerini kullandı.

'YÜZ MİLYONLARCA KİŞİYE VERİLMESİ İÇİN GEREKLİ TESTLER YAPILMADI'

Fauci, "Bir aşı sahibi olmak ile gerçekten iyi tasarlanmış, randomize plasebo kontrollü deneylerde, yüz milyonlarca kişiye güvenli ve etkili bir aşı vermeye başlayacağınızı kanıtlamak arasında büyük bir fark var" dedi. ABD'li doktor, "Bildiğim kadarıyla ki doğru bildiğimden eminim, bu aşıyı büyük, randomize ve plasebo kontrollü deneylerle yoğun bir biçimde incelemediler" diye konuştu.

Rusya'nın, tarihte uzaya gönderilen ilk uyduya atıfla 'Sputnik V' adını verdiği aşı, çok sayıda insan üzerinde deneme öngören Faz 3 testlerini geçmeden tescillenmesi nedeniyle bilimsel çevrelerde şüphe yaratmıştı. (DIŞ HABERLER)