Kaliforniya'da acil durum ilan edildi: Yangınlar yayılıyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yüksek sıcaklığın tetiklediği orman yangınları sürerken, şimşek fırtınaları sonucu düşen yıldırımların etkisiyle yangınların şiddeti arttı. Geniş çaplı elektrik kesintileri de devam ederken Vali Gavin Newsom, eyalet genelinde acil durum ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde sıcaklığın rekor seviyeye ulaşmasıyla beraber çok sayıda orman yangını ve şimşek fırtınası meydana geldi. Eyaletin bazı bölgelerinde yıldırım düşerken, fırtınanın etkisiyle orman yangınları yayıldı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelinde acil durum ilan etti.

Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Dairesi, salı günü itibarıyla eyalete 24 saat içinde yaklaşık 6 bin yıldırım düştüğünü duyurdu ve en az 200'den fazla orman yangınının meydana geldiği kaydedildi. Cuma günü Tahoe Gölü çevresinde çıkan yangında, 44 bin dönümden fazla alanı etkileyen yangın kasırgaları körüklendi.

Mevcut durumla mücadele etmek adına eyalet çapında acil durum ilan ettiğini duyuran Vali Newsom, "Kaliforniya aşırı iklim koşullarıyla mücadele ederken insanları güvende tutmak için tüm kaynaklarımızı kullanıyoruz" dedi.

400 BİNDEN FAZLA EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Yüksek sıcaklıkla beraber basınç seviyesinin yükselmesi ise elektrik kesintilerine yol açtı. Kontrollü kesintiler de günlerdir devam ederken, 400 binden fazla ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Sonoma, San Mateo, Napa, Butte, Nevada ve Monterey kentleri de dahil olmak üzere birçok bölgede orman yangınları devam ederken, yetkililer büyük çaplı tahliyelerin yapıldığını aktardı. (DIŞ HABERLER)