Joe Biden'ın başkan adaylığı resmen açıklandı

ABD'de Demokrat Parti'nin kurultayında, eski başkan yardımıcısı Joe Biden'ın 3 Kasım seçimlerindeki adaylığı resmen açıklandı. Kurultayda bir konuşma yapan eski Demokrat başkanlardan Bill Clinton, Başkan Donald Trump'a sert eleştiriler yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen Demokrat Parti Kurultayında parti delegeleri Joe Biden'ı resmen partinin başkan adayı olarak gösterdi. Söz konusu oylamayla birlikte Demokrat Partinin başkan adaylığı resmi olarak Biden'a sunulmuş oldu. Biden'ın perşembe günü Delaware'deki evinden yapacağı konuşmayla başkan adaylığını kabul etmesi bekleniyor.

3 Kasım'da yapılacak 59'uncu başkanlık seçimleri öncesinde dört günlük Demokrat Parti Kurultayının ikinci gününde, ülke genelindeki delegeler online olarak oy kullandı. Kurultayın ikinci gününe yine video konferans yoluyla katılan Demokratlar, ABD Başkanı Donald Trump'a karşı Biden'a tam destek verdi.

CLINTON'DAN TRUMP'A: OVAL OFİSTE KAOS VAR

Eski Demokrat ABD Başkanı Bill Clinton, konuşmasında, "Böyle kriz zamanlarında Oval Ofis bir kumanda merkezi olmalıdır. Şu anda ise bir fırtına merkezi. Sadece kaos var" ifadelerini kullandı. Eski Cumhuriyetçi Dışişleri Bakanı ve Biden'ı destekleyen Colin Powell da "Bizim bugün askerlerimizi kendi ailesi gibi koruyup kollayan bir komutana ihtiyacımız var" sözleriyle Trump'ı eleştirdi.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Covid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği kongre sonrasında Trump'ın başkan adaylığının 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi bekleniyor. (AA)