Michelle Obama: Trump yanlış başkan

ABD'de Demokrat Parti'nin Joe Biden'ın başkan adaylığını resmen ilan edeceği kongresi başladı. Kongrenin ilk gününe, partide popüler bir isim olan Michelle Obama'nın Başkan Donald Trump'a eleştirileri damga vurdu. Obama Trump için "Yanlış başkan" dedi; "Hayatınız buna bağlıymışçasına oy verin. Protesto için oy vermemenin, kazanma şansı olmayan adaylarla oyun oynamanın zamanı değil" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Parti'nin Joe Biden'ın başkan adaylığını resmen ilan edeceği parti kongresi başladı. Korona virüsü salgını nedeniyle önemli bir kısmı sanal etkinliklerden oluşan kongrenin ilk gününe, parti içinde popüler isimlerden biri olan eski first lady Michelle Obama'nın duygusal konuşması damga vurdu.

Michelle Obama, Başkan Donald Trump'a sert eleştiriler yönelttiği konuşmada herkesi sandığa davet ederek "Hayatınız buna bağlıymışçasına oy verin" dedi. Eski first lady, "Trump Amerika için yanlış başkan" ifadelerini kullandı.

'BEYAZ SARAY EMPATİDEN YOKSUN'

Ülkenin 'Trump'ın bu işi yapıp yapamayacağını görmek için yeterince beklediğini' belirten Michelle Obama, ABD Başkanı'nın korona virüsü salgını, ekonomik sıkıntılar ve ırkçılık konusunda talepleri karşılayamadığını vurguladı. Michelle Obama, "Bu Neyaz Saray'a ne zaman biraz liderlik, teselli veya bir tür istikrar için yüzümüzü çevirsek, bunun yerine karmaşa, bölünmüşlük ve topyekûn bir empati yoksunluğu ile karşılaşıyoruz" diyerek, Trump'ın ABD için 'yanlış başkan' olduğunu söyledi.

'İŞLER DAHA DA KÖTÜLEŞECEK'

"O, bizim ihtiyaç duyduğumuz kişi olamıyor, durum bu" diyen Michelle Obama, "Eğer işler daha da kötüleşemez sanıyorsanız, inanın bana, kötüleşebilir. Ve eğer bu seçimde bir değişim yaratmazsak kötüleşecektir. Bu karmaşaya son verme konusunda en ufak bir umudumuz varsa, gidip, sanki hayatımız buna bağlıymışçasına, Joe Biden için oy vermemiz şart" ifadelerini kullandı.

Michelle Obama, virüs salgını nedeniyle bazı eyaletlerde planlanan posta yoluyla seçim yöntemine dair tartışmaları da ele aldı. Trump'ın bu yöntemi şimdiden 'hileli' olarak tanıtmasına tepki gösteren Michelle Obama, Cumhuriyetçi Parti'yi adil bir seçimi kazanamayacak olması nedeniyle azınlıkların yaşadığı yerlerdeki seçim merkezlerini salgın nedeniyle kapatıp posta yöntemi hakkında yalan söylemekle suçladı. Michelle Obama, "Joe Biden'a, gözardı edilemeyecek kadar yüksek sayıda oy atmalıyız" dedi. Eski first lady, seçmenlere gerekirse bütün gece oy sırasında beklemeye hazır olma çağrısında da bulundu.

'ŞANSI OLMAYAN ADAYLARLA OYUN OYNAMANIN ZAMANI DEĞİL'

Michelle Obama, "Bu, protesto için oy vermemek, kazanma şansı hiç olmayan adaylarla oyun oynamak için doğru bir zaman değil" dedi.

SANDERS: BIDEN NEFRET VE BÖLÜNMEYE SON VERECEK

Kongre'nin ilk gününde, parti içinde aday adayı olmuş Senatör Bernie Sanders da konuştu. Sanders, "Joe Biden, Trump'ın yarattığı nefret ve bölünmeye son verecek. Göçmenlerin şeytanlaştırılmasına, beyaz milliyetçiliğinin üzerine titrenmesine, ırkçılık içeren açıklamalara, dini bağnazlığa ve kadınlara karşı çirkin saldırılara son verecek" dedi.

Demokrat Parti'nin kongresi perşembe gününe kadar devam edecek. Kongrede, Biden'in başkan adaylığının yanı sıra Kamala Harris'in başkan yardımcısı adaylığı da resmen ilan edilecek. (DIŞ HABERLER)