Çiftlikten kaçan penguen köyde gezerken bulundu

İngiltere'de bir çiftlikten kaçan penguen, yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bir köyde bulundu. Pengueni sahibine teslim eden polislerden Gareth Philp, "Çok ilginç şeyler gördüğümüz oldu ancak yolun ortasında yürüyen bir penguen, karşılaştığımız en tuhaf şeylerden biri" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Nottinghamshire bölgesinde çiftlikten kaçan Po-Po lakaplı penguen, yaklaşık iki kilometre uzaklıkla bir köyde bulundu. Devriye sırasında pengueni bulduklarını söyleyen polis memuru Gareth Philp, "Devriyedeyken çok ilginç şeyler gördüğümüz oldu ancak yolun ortasında yürüyen bir penguen, karşılaştığımız en tuhaf şeylerden biri" dedi.

'MEMURLARIMIZA ARKADAŞÇA DAVRANDI'

Philp, kameralara poz vermesinin ardından penguene argoda 'polis' anlamına gelen Po-Po adını verdiklerini anlatarak, "Bizimle beraber kameralara poz verdikten sonra sahibiyle iletişime geçtik, memurlarımızla çok arkadaşça davrandı" dedi. Po-Po'nun sahibine geri götürüldüğü belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Strelley isimli köyde, çalıntı olduğu belirtilen iki penguen ihbar üzerine polis yetkilileri tarafından kurtarılmıştı. Ocak 2019'da ihbar üzerine harekete geçen yetkililer, hırsızlık şüphesiyle 23 yaşındaki bir adamı tutuklamıştı.

Güney Amerika'ya özgü Humboldt penguenleri, isimlerini Prusyalı kaşif Alexander von Humboldt'tan alıyor. Şu an için nesli tehlikede olmayan penguenler, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından 'savunmasız' olarak sınıflandırılıyor. (DIŞ HABERLER)