Rusya'da toplu aşılama bir ay içinde başlıyor

Rusya, korona virüsü salgınına karşı toplu aşılamanın yaklaşık bir ay içinde başlayacağını duyurdu. Üretilen ilk dozların büyük kısmının araştırma çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın tescillediği ilk korona aşısının toplu olarak uygulamasına bir ay içinde başlanacağı açıklandı. Aşıyı geliştiren N.F. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, gerekli miktarda aşı üretildikten sonra salgına karşı toplu aşılamanın yaklaşık bir ay içinde başlayacağını söyledi.

Gintsburg, daha önce 'Sputnik V' adlı aşısının kayıt sonrası araştırmalarının 7-10 gün içinde başlamasının planlandığını, bu çalışmalara on binlerce kişinin katılacağını açıklamıştı. Sputnik'e konuşan Rus yetkili, bu kez "Toplu aşılama, sadece üretilen aşının büyük bir kısmının kayıt sonrası araştırma çalışmalarında kullanılacak olması nedeniyle biraz gecikmeli yapılacak. Sonrasında ürünün geri kalanı halk için kullanılacak, 2-3 hafta, belki bir ay gecikme olacak" dedi. Gintsburg, aşının kayıt sonrası araştırmalarının 4 ila 6 ay arasında süreceği bilgisini de verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta korona virüsüne karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, korona virüsü aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Batılı ülkeler ise aşının Faz 3 adı verilen ve çok sayıda kiş üzerinde yapılması öngörülen güvenlik testlerinin henüz tamamlanmadığı yorumu yapmıştı. (Sputnik, DIŞ HABERLER)