Trump'tan Esad'a yardım mektubu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Trump'ın 8 yıldır kayıp olan ABD'li gazeteci Austin Tice'ın bulunması için Suriye Devlet Başkanı Esad'a mektup yazdığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sekiz yıl önce Suriye'de kaçırılan ve Washington Post, CBS ile AFP gibi medya kuruluşlarına çalışan foto muhabiri Austin Tice'ın bulunması için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan yardım istedi.

Austin Tice, Ağustos 2012'de Şam yakınlarından kaçırıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. 39 yaşındaki gazetecinin kimler tarafından kaçırıldığı bilinmiyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün yaptığı açıklamada, "ABD hükümeti, Austin'in salıverilmesi için defalarca Suriyeli yetkililerle iletişime geçmeye çalıştı. Başkan Trump mart ayında Beşar Esad ile doğrudan diyalog kurmak için bir mektup yazdı" dedi.

Geçen yıl ABD'li yetkililer muhabirin hala hayatta olduğunu düşündüklerini ifade etmişti. Amerikan federal yetkilileri, 2018'de foto muhabirinin izini bulmaya imkan sağlayan herhangi bir bilgi için 1 milyon dolarlık bir ödül vereceğini duyurmuştu. Tice, kaçırıldıktan bir ay sonra bir videoda kimliği belirsiz silahlı bir adamın yanında gözü kapalı bir şekilde göründü. O zamandan beri kendisinden haber alınamıyor. (HABER MERKEZİ)