Trump'ın saç takıntısı yüzünden ABD'de duş başlığı standardı değişecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Sizi bilmem ama benim saçlarım mükemmel olmak zorunda" demesinin ardından, Enerji Bakanlığı duş başlıklarına dair federal standartların değiştirilmesini önerdi. Tasarruf için 1992'de getirilen sınırlamaların kaldırılmasıyla suyun daha tazyikli akmasına yol açacak öneri çevrecilerin tepkisini çekti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saç takıntısıyla tanınan ABD Başkanı Donald Trump'ın 'duş şikâyeti' üzerine, ülkede 1992'den bu yana yürürlükte olan su tasarrufu düzenlemelerinin değişmesi gündemde. Trump'ın su tazyikli akmadığı için daha uzun süre duş almak zorunda kaldığını söylemesinin ardından, ABD Enerji Bakanlığı duş başlıklarıyla ilgili federal standartların değiştirilmesini önerdi.

Bakanlığın önerisi, ülkede su tasarrufu için Kongre kararıyla 1992'de yürürlüğe giren ve duş başlığından bir dakikada en fazla 9,4 litre su akmasını öngören düzenlemenin değiştirilmesini öngörüyor.

'SU GELMİYOR'

Trump, geçen ay Beyaz Saray'da düzenlenen bir toplantıda, suyun yeterince tazyikli akmadığını söyleyerek, "Duş alıyorsunuz ama su gelmiyor. Saçlarınızı yıkamak istiyorsunuz, su gelmiyor. O zaman ne yapıyorsunuz? Orada daha uzun süre durmak ya da daha uzun bir duş almak zorunda kalıyorsunuz. Sizi bilmem ama benim saçlarım mükemmel olmak zorunda" demişti.

'SİFONU 10-15 KEZ ÇEKİYORLAR'

Trump geçtiğimiz aralık ayındaki bir toplantıda da, "İnsanlar sifonu bir kez yerine 10-15 defa çekiyor" diyerek, sudan ve suyu ısıtan yakıttan tasarruf amacıyla getirilen düzenlemelerin kaldırılmasını önermişti.

Çevre örgütleriyse, söz konusu düzenlemelerin kaldırılması halinde su ve enerji tüketiminin artacağını söyleyerek Trump yönetimine tepki gösterdi. (DIŞ HABERLER)