Miçotakis Sisi'yle Doğu Akdeniz'i görüştü: İşbirliğini artıracaklar

Yunanistan Cumhurbaşkanı Kiryakos Miçotakis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, geçen hafta imzaladıkları ve Türkiye'nin tepkisini çeken deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşma hakkında görüştü. İki liderin işbirliğini artırma kararı aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atina-Ankara hattındaki Doğu Akdeniz gerilimi sürerken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Kiryakos Miçotakis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, geçtiğimiz hafta imzaladıkları ve Türkiye'nin tepkisini çeken deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasını ele aldı.

MISIR: İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Atina-Kahire anlaşmasının 'iki ülke arasındaki ilişkiler açısından bir dönüm noktası olduğu' belirtildi. Açıklamada, "Bu anlaşma Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarı sağlamaya katkı sunuyor" denildi.

'ÇIKARLAR VE POZİYONLAR UYUŞUYOR'

Buna göre, telefon konuşmasında Miçotakis ve Sisi anlaşmadan duydukları karşılıklı memnuniyeti vurguladı; Doğu Akdeniz dahil olmak üzere bazı bölgesel meseleleri ele aldı. İki liderin, Doğu Akdeniz konusunda çıkarlarının ve ortak pozisyonlarının uyuşması nedeniyle işbirliğini yoğunlaştırma kararı aldığı da belirtildi.

KATHIMERINI: PARLAMENTO ONAYI İÇİN ANLAŞTILAR

Yunan gazetesi Kathimerini ise iki liderin, anlaşmanın mümkün olduğunca hızlı bir şekilde parlamento onayı alması konusunda mutabık kaldıklarını yazdı.  (DIŞ HABERLER)